Rishi Sheorajpanday

Neuroloog

Edegem

Maak online een afspraak

Vul uw gegevens in om te boeken

Neuroloog Antwerpen
Prins Boudewijnlaan 368,
2650 Edegem

  Videoconsultatie beschikbaar

Specialismen

Gesproken talen

  • Engels
  • - Nederlands

Praktijkinformatie

Openingstijden

maa.
10:00-18:00
din.
10:00-18:00
woe.
10:00-18:00
don.
10:00-18:00
vri.
10:00-18:00

Toegankelijkheid

Betalingsmethodes

Klik op een markering om een ​​routebeschrijving te krijgen

Gelieve de "functionele cookies" te activeren in de "Privacy instellingen" van deze pagina om het laden van onderstaande kaart mogelijk te maken.

Beschrijving

Rishi Sheorajpanday (''Dr. Panday''), neuroloog in Antwerpen (Edegem), studeerde af in de biochemie (2002) en geneeskunde (2003) aan de Universiteit van Antwerpen, waarna hij zich onder leiding van Prof. De Deyn specialiseerde in de neurologie (2008). Tijdens zijn specialisatie begon hij aan zijn promotie-onderzoek omtrent de additionele prognostische waarde van het EEG bij patienten met een beroerte hetgeen in 2010 resulteerde in het succesvol verdedigen van zijn doctoraatsthesis.

Dr. Panday focust zich op een scala van neurologische aandoeningen zoals:
- epilepsie en andere soorten bewustzijnsveranderingen
- beroertes 'CVA' (incl. hersenbloedingen)
- slaapstoornissen
- hoofdpijn (incl. migraine en clustertype hoofdpijn)
- nekpijn
- duizeligheid/vertigo
- geheugenstoornissen en concentratiestoornissen (incl. ziekte van Alzheimer en andere soorten dementie)
- bewegingsstoornissen (incl. ziekte van Parkinson)
- Multiple sclerose 'MS'
- zwakte/krachtvermindering in de spieren

U kunt in de neuropraktijk in Antwerpen ook terecht voor technische onderzoeken / klinische neurofysiologie:

EEG en 24h EEG: Electro-encefalografie (EEG) is een onderzoek waarbij met behulp van elektroden de electrische activiteit van de hersenen en het hartritme wordt geregistreerd. Aan de hand van het aspect, de frequentie, amplitude, asymmetrie en reactiviteit van de hersengolven kan de neuroloog afwijkende hersenactiviteit vaststellen.

Uitgelokte of geëvoceerde potentialen: Bij dit onderzoek worden bepaalde zenuwbanen in het centraal zenuwstelsel gestimuleerd en het verkregen antwoord uitgemiddeld om een idee te verkrijgen over het functioneren van het zenuwstelsel. Voorbeelden zijn somatosensore potentialen van arm en/of been met microstroompjes, visueel uitgelokte potentialen voor het antwoord van de oogzenuw op lichtstimuli en de hersenstam auditief uitgelokte potentialen waarbij de verwerking van geluidsprikkels door de gehoors- en evenwichtszenuw wordt geëvalueerd.

EMG en zenuwgeleiding. Bij electromyografie (EMG) wordt elektrische activiteit van de spieren in rust en bij aanspannen met behulp van een naaldelectrode geregistreerd. Voor de geleiding van perifere zenuwen wordt de zenuw elektrisch gestimuleerd en de respons van spier of zenuw geregistreerd.

Doppler halsvaten: bij dit echo-onderzoek wordt door middel van geluidsgolven de mate van aderverkalking en de graad van vernauwing gevisualiseerd.

Los van deze onderzoeken kan de neuroloog het nodig achten dat u een bloedname, MRI, CT of cardiale evaluatie laat verrichten. Neem zo veel mogelijk afdrukken en/of verslagen van voorgaande testen mee om onnodige onderzoeken te voorkomen.

De onderzoeken worden aangerekend volgens de RIZIV conventie en afhankelijk van uw verzekeringsstatuut geheel of gedeeltelijk terugbetaald door de mutualiteit.

Naast de klinische praktijkvoering is Dr. Panday wetenschappelijk en maatschappelijk geëngageerd onder andere als Editorial Board Member van het wetenschappelijk tijdschrift Clinical Neurology & Neurosurgery en gastprofessor Neurologie van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen.

Voor een dringende afspraak belt u het beste naar de praktijkassistente Nil Doruk op het nummer 04/75.71.11.66

Zie alle

Opleiding

  • Licentiate Biochemistry
  • University of Antwerp 2002
  • Medical Doctor
Zie alle
Maak online een afspraak Terug naar het profiel